Matematik

reducer udtryket mest muligt

05. september 2011 af sabmor (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan simpelhen ikke vende og dreje denne her. håber at der er nogen der kan hjælpe..

5(x-4)+(2x+6)(3x-1)-(-x+7)


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne, gang produktet af de toleddede størrelser ud, og reducer.


Svar #2
09. september 2011 af sabmor (Slettet)

nogen der har flere svar.. kan bare ikke finde ud af den.. den giver mig grå hår

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

5(x-4) = 5x - 5·4 = 5x - 20

(2x+6)(3x-1) = 2x·3x + 2x·(-1) + 6·3x + 6·(-1) = 6x2 + 16x -6

-(-x+7) = x -7

Læg nu de tre grupper sammen og reducer.


Svar #4
09. september 2011 af sabmor (Slettet)

mange tak, det hjalp godt nok.. fatter nu hvordan man skal gøre

 


Skriv et svar til: reducer udtryket mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.