Matematik

Udregning af et lager

09. september 2011 af GThygesen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa..

 

Er lige kørt lidt fast med en opgave....

Er der nogen som kan hjælpe mig??

 

Opgaven.

I en 20 meter lang og 8 meter bred lager hal, er der midt i hallens længde er 3 meter bred kører bane.

På den ene side af kørerbanen er der i hele hallens længde fyldt et materiale med en massefylde på 2000kg/m3.

Materialet er stuvet således, at det danner en retvinklet trekant mellem kørerbane og ydermur, hvor materialet langs ydermuren har en højde på 4 meter.

Hvor mange tons er der på lageret??

Så er mit spørgsmål.. Skal jeg først regene størrelsen ud på trekanten eller hvad???

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2011 af mette48 (Slettet)

Lav en tegning afhallens tværsnit og find målene på trekanten ud fra tegningen


Svar #2
09. september 2011 af GThygesen (Slettet)

Er ikke sikker men så tror jeg at højdeb er 4 så og bunden er 2,5 kan det passe.. Er virkelig en tumpe til sådan nogle opgaver..

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2011 af mette48 (Slettet)

Find arealet af trekanten og derefter rumfanget af materialet ved at gange med lagerets længde


Svar #4
09. september 2011 af GThygesen (Slettet)

Tak for hjælpen..

 


Svar #5
10. september 2011 af GThygesen (Slettet)

Hejsa igen..

 

For at være helt sikker er det så på den her måde det skal se ud:

 

A= 1/2 x a x b           A= 1/2 x 4 x 2.5 = 5

5 x 20 = 100

 

100x 2000= 200000tons

 

Jeg syntes nemlig det ser forkert ud...


Skriv et svar til: Udregning af et lager

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.