Matematik

Udregn Differentialkvotienten m tretrinsreglen

10. september 2011 af hinder (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

f(x) =2x^2-x-3

Udregn Differentialkvotienten m tretrinsreglen

 

jeg ved at jeg skal sige noget i stil med as= f(x+delta r)-f(x)/delta r

eller f(x+delta x) *f(x*+delta x)-f(x)*f(x)/delta x

 

kan en eller anden ikke være sød og fortælle mig hvordan man skal gøre det

eller om jeg er helt galt på den.

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. september 2011 af Walras

Se #1 i og gør det samme med din funktion:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=879372


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. september 2011 af peter lind

Den første er næsten rigtig. Der mangler et sæt parenteser og man vil skrive Δx i stedet for Δr. Det bliver så

(f(x+Δx)-f(x))/Δx


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. september 2011 af stockmal (Slettet)

1. trin (funktionstilvæksten)
Δy = f(x_0 + h) - f(x_0)

2. trin (differenskvotienten)
Δy / h = (f(x_0+h) - f(x_0)) / h

3. trin (differentialkvotienten)
lad h gå mod 0
Δy / h = f'(x_0) for h gående mod 0


Skriv et svar til: Udregn Differentialkvotienten m tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.