Matematik

Differentier f(x)= 2x^2-3 vha. tretrinsreglen

27. august 2010 af marne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber der er nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2010 af Economist (Slettet)

f(x)=2x2-3

Find funktionstilvæksten (1):

Δf(h)=f(x0+h)-f(x0)

Δf(h)=2(x0+h)2-3-(2x02-3)=2(x02+h2+2x0h)-3-2x02+3=2x02+2h2+4x0h-3-2x02+3=2h2+4x0h

Opstil differenskvotienten (2):

Δf(h)/h=[f(x0+h)-f(x0)]/h

Δf(h)/h=(2h2+4x0h)/h=2h+4x0

Undersøg, om der findes en grænseværdi (3):

[f(x0+h)-f(x0)]/h --> f'(x0) for h --> 0

2h+4x0 --> 4x0 for h --> 0

hvorfor du altså har, at

f'(x)=4x,

hvilket jo stemmer. :)

Se eventuelt denne film, hvis du er i tvivl om, hvad der sker. Ellers SPØRG.


Skriv et svar til: Differentier f(x)= 2x^2-3 vha. tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.