Fysik

Beregn acceleration og bremselængden

11. september 2011 af BritLP2000 (Slettet)

Hej har problemer med en opgave, kan i hjælpe mig?

Et tog kører ind på en station med hastigheden 9,72 m/s. Det stander med konstant acc. i løbet af 20 .

a) Beregn acceleration og bremselængde?

Kan i hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2011 af peter lind

Brug at for en bevægelse med konstant acceleration er Δv = a*Δt


Svar #2
11. september 2011 af BritLP2000 (Slettet)

Jeg forstår ikke? Kan de hjælpe mere - man kan ikke benytte a = deltaV/deltaT kan man?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2011 af peter lind

Du har jo i opgaven direkte angivet både Δv og Δt, så det er bare om at sætte det ind.


Svar #4
11. september 2011 af BritLP2000 (Slettet)

oh, ok, men hvordan kan man så finde bremselængden?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2011 af peter lind

s = ½a*t2


Svar #6
11. september 2011 af BritLP2000 (Slettet)

s = 0,5*0,486m/s^2*20^2 ???

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. september 2011 af peter lind

jeg har ikke regnet accelerationen ud; men resten er i hvert fald rigtig


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. september 2011 af mathon

 

          a = -vo/t =  -(9,72 m/s) / (20 s) = -0,486 m/s2


Svar #9
11. september 2011 af BritLP2000 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Beregn acceleration og bremselængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.