Matematik

korrekt eller ikke at tænke sådan ?

11. september 2011 af thelight - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Jeg har et spørgesmål til noget teori som jeg har fået.

når nu man siger at hvis r i cirklens centrums ligning ikke må være negativt hvis udtrykket skal fremstille en cirkel må det så godt være = 0 ?

r^2=?(x-a)?^2+?y-b?^2

hvis r er negativt fremstiller det ikke nogen cirkel men så tænkte jeg på hvad med grænsen til negativt og posetivt som jo er nul ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af AskTheAfghan

Forstil dig, at det er som en Pythagoras' læresætning.

a2 + b2 = c2   ⇔   (Δx)2 + (Δy)2 = r2   ⇔   (x - a)2 + (y - b)2 = r2     , hvor cirklenscentrum (a;b)


Svar #2
11. september 2011 af thelight

Jeg ved godt at jeg kan forestille mig at det er som phytagoras læresætning men kan r^2 så være 0 ? for c^2 i phytagoras læresætning kan ikke være 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af AskTheAfghan

Hvis r2 = 0 , er r = 0. Det bliver bare som en prik på koordinaten (cirklens centrum).


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis r = 0, er det lige netop cirklens centrum (a;b), der opfylder ligningen, og ligningen fremstiller da det ene punkt, der er cirklens centrum.


Svar #5
11. september 2011 af thelight

ja men betyder det så at udtrykket fremstiller en cirkle eller at det ikke gør ?

 


Svar #6
11. september 2011 af thelight

menjeg forstår bare ik hvordan det kan fremstille en cirkel med 0 ? nul er jo ingenting

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2011 af AskTheAfghan

#6

Genlæs #3 og #4


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ligningen fremstiller en cirkel med radius 0 . Mængden af de punkter, der tilfredsstiller denne ligning, består af eet punkt, nemlig cirklens centrum.


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis r = 0 fremstiller ligningen simpelthen "verdens mindste cirkel" ;-)


Svar #10
12. september 2011 af thelight

#9
 

Hvis r = 0 fremstiller ligningen simpelthen "verdens mindste cirkel" ;-)

 

Nårhhh!!!! Jeg var så væk i at forstå ligningen at jeg helt glemte hvad radius egentligt forstiller på en tegning ........ så det er ikke en cirkel ...

Tusind tak allesammen og især krabasken ....det var først da du skrev det på den måde at det egentligt gik op for mig hvad det var jeg spurgte om


Skriv et svar til: korrekt eller ikke at tænke sådan ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.