Kemi

Hjælp til opgave

13. september 2011 af uiouio (Slettet)

Opløselighedsproduktet giver os oplysning om opløseligheden af et salt. Imidlertid skal man være varsom med umiddelbart at sammenligne opløselighedsprodukter.
Beregn ud fra følgende opløselighedsprodukter:

CuS(s) K_sp=8,5·?10?^(-45)

Opløseligheden i mol/L af de tre salte og sammenlign


Svar #1
14. september 2011 af uiouio (Slettet)

Har jeg regnet korrekt?

CuS(s)→Cu^(2+)+S^(2-)
                    x             x
K_sp=[Cu^(2+) ][S^(2-) ]=x·x=x^2
8,5·?10?^(-45)=x^2
x=9,22·?10?^(-23)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af mathon

når den molære vandopløselighed af CuS kaldes s
haves

     Ko(CuS) = 4·10-28 M2

                                                     CuS (aq)   <--->   Cu2+ (aq)   +   S2- (aq)
koncentrationer i mol/L:                        s                         s                   s

                                                         [Cu2+]·[S2-] = s·s = s2 = 4·10-28 M2

                                                         s = √(4·10-28 M2) = 2·10-14 M

 


Svar #3
14. september 2011 af uiouio (Slettet)

Der står, at opløselighedsprodukt er lig med:

K_sp=8,5·?10?^(-45)


Svar #4
14. september 2011 af uiouio (Slettet)

så det er rigtigt det ejg har lavet

K_sp=[Cu^(2+) ][S^(2-) ]=x·x=x^2=8,5·?10?^(-45) M^2
x=9,22·?10?^(-23)


Svar #5
14. september 2011 af uiouio (Slettet)

Opløselighedsproduktet giver os oplysning om opløseligheden af et salt. Imidlertid skal man være varsom med umiddelbart at sammenligne opløselighedsprodukter.
Beregn ud fra følgende opløselighedsprodukter:

Opløseligheden i mol/L

Ag2S(s) --> 2Ag+ + S2-
                      2x         x

  Ksp = [Ag+]2 * [S2-] = (2x)2·x = 4x2·x = 4x3 = 1,6·?10?^(-49) M^2

x = 3,42·?10?^(-17)

der står, at jeg skal angive opløseligheden i mol/L?


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.