Matematik

Vektor AB vinkelret på vektor AB

16. september 2011 af mig-camilla (Slettet) - Niveau: A-niveau

A(2,4),B(4,-1)og C(t,t-5)

For hvilke t gælder, at vektor AC står vinkelret på vektor AB?

En der kan hjælpe med den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Du kan sagtens opskrive vektor AB, ikk?

Og så et udtryk for vektor AC.

Overvej, hvad der altid gælder for skalarproduktet af egentlige vektorer, der står vinkelret (ortogonalt) på hinanden, deraf får du en ligning, som skal løses.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2011 af NejTilSvampe

AB*AC = 0 

4t -1*(t-5) = 0 => t = 5/3


Svar #3
16. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Mange tak

Skriv et svar til: Vektor AB vinkelret på vektor AB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.