Kemi

Endnu en redox

17. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

S2O32- + Cl2 --> SO42- + Cl-                             (begynder i neural væske)

(OT)S2O32- = +2

OT(Cl2) = 0

OT(SO42-) = +6

OT(Cl-) = -1

 

S: Går 4 op

Cl: Går 1 ned 

S2O32- + 2Cl2 --> SO42- + 4Cl-

 

Ladning:

Venstre: -2 og Højre: -6

Forskel: 4

Jeg kan ikke komme videre. Det er umiddelbart O'erne jeg skal se på.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2011 af mathon

(begynder i neutral væske)

              
          S2O32- (aq)   +    4 Cl2 (g)   +   5 H2O (l)  --->    2 SO42- (aq)  +   8 Cl- (aq)   +   10 H+ (aq)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2011 af uiouio (Slettet)

men mathon, hvordan ved du, at det lige præcis er 10H+, du skal afstemme med, når du har en forskel på 6H+


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2011 af mathon

     ladning
                                    -2   --->   -12


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2011 af uiouio (Slettet)

hvorfor skal der stå 2 foran følgende SO42- det kommer jeg ikke frem til


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2011 af mathon

 

                                                     +2                          0                     +6                      -1
                                                      S2O32- (aq)   +    Cl2 (g)    --->    SO42- (aq)  +   Cl- (aq)

      op   ned   antal
S    4                 1
Cl            1        4

                                    

     stofmængdeforhold
                                               S : Cl  =  1 : 4 = 2 : 8


da minimumsantallet for S er 2

dvs

                                                    S2O32- (aq)   +   4 Cl2 (g)    --->   2 SO42- (aq)  +  8 Cl- (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2011 af uiouio (Slettet)

Nu er jeg med :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg har endnu et spørgsmål,

Når man har en sur væske afstemmer man med H+

Når man har en basisk væske afstemmer man med OH-

men når man har en opløsning, der begynder i neutral væske --> afstemmer man der med H+?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2011 af mathon

  i den noterede redoxreaktion
  for en opløsning,
  der begynder i neutral væske

             må der hverken forekomme H+ eller OH- på venstre side af reaktionspilen
             men H+ eller OH- på højre side af reaktionspilen til ladningsafstemning.
             Hydrogen afstemmes med H2O på den side af reaktionspilen, hvor hydrogen er i underskud.

            


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2011 af uiouio (Slettet)

hm...


Skriv et svar til: Endnu en redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.