Matematik

eksponentiel funktion

17. september 2011 af Skønnetøs (Slettet)

Hej, nogle der kan hjælpe med denne opgave:

 

Om en eksponentielt voksende funktion f(x)= b*a^x, bliver der oplyst at fordoblingskonstanten er 7 og f(3) = 3.2


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af peter lind

Brug formlen for fordoblingskonstanten til at finde a. Sæt det sammen med oplysningen om f(3) ind i formlen. Det giver en ligning til bestemmelse af b


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2011 af mathon

             

                         f(x) = y = b·ax

                                  2 = a7

                                  a = 21/7  


Svar #3
17. september 2011 af Skønnetøs (Slettet)

tak for hjælpen.


Svar #4
17. september 2011 af Skønnetøs (Slettet)

men, hvordan gør jeg , hvis jeg skal finde hvad f(10) er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Sæt 10 ind på x's plads i formlen f(x)= b*ax, hvor du har indsat de værdier for a og b, som du beregnede tidligere i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2011 af mathon

 

              y = b·(21/7)x  
og
              3,2 = b·(21/7)3

              b = (24/5) / 23/7) = 228/7 - 3/7 / 5  = 225/7 / 5 = 2,37759

              a = 21/7 = 1,10409

hvorfor
              f(x) = 2,37759·1,10409x

              f(10) = 2,37759·1,1040910


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.