Kemi

Hjælp til opgave

17. september 2011 af uiouio (Slettet)

To dråber af en indikator HIn (Ka = 1,0x10-9), hvor HIn er gul og In- er blå, fordeles i 100,0mL 0,100M HCl.
a. Hvilken farve har opløsningen til at begynde med?
b. Opløsningen titreres med 0,100M NaOH. Ved hvilken pH vil farveskiftet fra gult til grøngult finde sted?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af mathon

 

   a)   
                                     HIn   +   H2O   <--->   In-   +   H3O+
                                     gul                              blå

i saltsyre foreligger

                                     HIn   +   H2O   <---   In-   +   H3O+
                                     gul                            blå                             

b)
                        omslag            pH ca. pKa + 1 = -log(Ka) + 1 = -log(1,0·10-9) + 1  = 10


Svar #2
17. september 2011 af uiouio (Slettet)

men hvor ved du fra, at det er saltsyre?


Svar #3
17. september 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg har aldrig set den formel før hmm.

omslag            pH ca. pKa + 1 = -log(Ka) + 1 = -log(1,0·10-9) + 1  = 10

hvad gør du helt præcist?


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.