Matematik

funktioner og skæringspunkter?

18. september 2011 af Celine95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tegn funktionerne
• y = 0,5x
• y = -0,75x + 1,25
i et koordinatsystem og aflæs funktionernes skæringspunkter.
 

nogen der vil bruge lidt tid på at hjælpe mig med at finde skæringspunkterne eller forklare mig om jeg kan sætte det her ind i excel regneark 2010 og hvordan jeg så gør.

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Er det fordi der SKAL bruges Excel?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Er det funktionernes skæringspunkter med akserne eller funktionernes skæring med hinanden, du skal finde?


Svar #3
18. september 2011 af Celine95 (Slettet)

#1 nej der skal ikke bruges excel men det skal laves på computer

#2 det er skæringspunktet med aksen


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Du har to lineære funktioner, som du burde være i stand til at indtegne på papir eller i et grafprogram.

Rent algebraisk finder du skæringen med y-aksen ved at indsætte x = 0 i ligningerne, og du finder skæringen med x-aksen ved at indsætte y = 0 og løse ligningerne.


Svar #5
20. september 2011 af Celine95 (Slettet)

mange tak:) har klaret det

 


Skriv et svar til: funktioner og skæringspunkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.