Matematik

Hjælp - Sammensatte funktioner

18. september 2011 af fredass (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sidder lige med en aflevering og kan ikke komme videre. Opgaven lyder:

Funktionerne f og gof er givet ved nedenstående regneforskrifter:

f(x)=x+6

g(f(x))=2x^2+x-1

Bestem regneforskriften for funktionen g.

 

Er helt lost, er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det vides, at

g(x+6) = 2x2 + x -1 .

Sæt u = x+6 , dvs x = u - 6, og find så g(u) .


Svar #2
18. september 2011 af fredass (Slettet)

hmm.. undskyld mig hvis jeg er fatsvag :) men får umidlbart g(u)=2x^2+25x+77 , og hvad skal jeg så bruge det til???


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt u = x-6 på højre side også.


Svar #4
18. september 2011 af fredass (Slettet)

Jeg takker ydmygt, men er det muligt du kan gi et eksempel?


Svar #5
18. september 2011 af fredass (Slettet)

højre side???? forstår det simpelhen ikke


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Genlæs #1

I ligningen g(x+6) = 2x2 + x -1 foretager man substitutionen u = x+6, dvs x = u-6 , som man så indsætter, til

g(u) = 2(u-6)2 + (u-6) -1 .

Udregn nu forskriften for g(u) .


Svar #7
18. september 2011 af fredass (Slettet)

Takker, det var bare det der skulle til :) du er en guttermand


Skriv et svar til: Hjælp - Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.