Kemi

mængde beregning hjælp!

18. september 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

min opgave lyder og hold nu fast:

 

Natriumthiosulfat reagere med sølvbromid under dannelse af natriumbromid og natriumsølvthiosulfat, Na3[Ag(S2O3)2](aq).

 

2Na2S2O3 (aq) + AgBr (s) -->  NaBr(aq) + Na3[Ag(S2O3)2] (aq)

 

1. hvor mange mol Na2S2O3 reagerer med 1 mg AgBr?

 

2. beregn hvor meget sølvbromid der skal til for at producerer 0,033 mol Na3[Ag(S2O3)2].

 

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Så dannelsen af natriumsølvthiosulfat og natriumbromid sker samtidigt og uafhængigt af hinanden?

1) Beregn først, hvor mange mol (n) 1mg AgBr svarer til. Dette kan du gøre ud fra n = m/M. Dernæst ser du på, hvor mange Na2S2O3 der bruges, hver gang du bruger én AgBr. Dette gøres ud fra reaktionsskemaet. Til sidst kan du så slutte dig til, hvor meget af førnævnte stof, der reagerer med 1mg AgBr.

2) Hvor meget, som i "hvor stor en masse"? Hvis ikke, så fremgår det ret tydeligt ud fra reaktionsskemaet, at n(AgBr) = n(Na3[Ag(S2O3)2]).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af mathon

M(Na2S2O3) = 158,11 g/mol

M(AgBr) = 187,77 g/mol

 x = {x} g                               

                                                     2 mol Na2S2O3 ækvivalerer 1 mol AgBr

                                                     316,22 g Na2S2O3 ækvivalerer 187,77 g AgBr

                                                     {x} g Na2S2O3 ækvivalerer 0,001 g AgBr      

hvor en
forholdsberegning
giver
                                                         x / (316,22 g) = (0,001 / 187,77)

                                                         x = (0,001 / 187,77) · (316,22 g) = 0,001684 g ≈ 1,7 mg

                                                        

                                                        

                                     


Skriv et svar til: mængde beregning hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.