Matematik

Konstant

20. september 2011 af stinedenseje (Slettet)

En funktion f har forskriften f(x) = kx2 + 2x + 1

Hvor k er en konstant.

Bestem den værdig af k, for hvilken f ' (2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder at

f '(x) = 2·k·x + 2

Løs nu ligningen f '(2) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder så

f '(2) = 0  ⇔  2·k·2 + 2 = 0  ⇔  4·k = -2 , hvoraf

k = -2/4 = -1/2         og som decimaltal: k = -0,5 .


Skriv et svar til: Konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.