Kemi

Opg vand og opløsninger

20. september 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der afvejes 2,35 g Na2SO4 som opløses i dem. vand i en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med dem. vand og omrystes.

 

a) Beregn den formelle koncentration af Na2SO4 i den fremstillede opløsning.

b) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ og SO42- i opløsningen.

Jeg har virkelig svært ved at se hvad forskellen er på den formelle og aktuelle koncentration. Jeg har prøvet mig frem på denne måde.

m = 2,35 g

MNa2SO4 = 142,0429 g/mol

n = m/M = 2,35/142,0429 = 0,016544 mol

 

c = n/V = 0,016544 mol/ 0,250 L = 0,066177M

Na2SO4 --> 2Na+ + SO42-

[Na+] = 0,066178 * 2 = 1,32355M

[SO42-] = 0,066178M

[Na2SO4] = 0

Hvad er det jeg har regnet ud her, hvis det overhovedet er rigtigt?

 

Opløsningen blandes med 100 mL 0,150M natriumnitrat.

c) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, SO42- og NO3- i blandingen.


Skriv et svar til: Opg vand og opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.