Matematik

Bestem den x-værdi hvor den lodrette afstand er mindst for graferne f(x) g(x)

21. september 2011 af EmilG (Slettet)

Bestem den x-værdi hvor den lodrette afstand er mindst for graferne f og g

 

f(x)= x^2-4x+8

g(x)=3x e^(-x)

 

Hjælp til formel for at finde ud af dette?

På forhånd tak


Svar #1
21. september 2011 af EmilG (Slettet)

bump


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2011 af M0rck (Slettet)

Hvis du trækker de to funktioner fra hinanden får du en funktion for den lodrette afstand mellem dem. Herefter skal du lave en minimeringsanalyse af den funktion. Så vidt jeg lige husker.

 

Altså hvis den lodrette højde benævnes h, så:

h=f(x)-g(x)=(x^2-4x+8)-(3x e^(-x))


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2011 af M0rck (Slettet)

Hvor efter du så kan se at den minimale højde er der hvor hældning er lig nul. Derefter kan du finde der hvor den laveste højde er (x-væriden), ved at løse ligningen:

h'=0

 


Skriv et svar til: Bestem den x-værdi hvor den lodrette afstand er mindst for graferne f(x) g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.