Kemi

struktur

23. september 2011 af Bambiiiiiiiiiiiiiiiiii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for lidt hjælp, venner (:

Redegør for 4-chlorphenols struktur, hvorfor dette betegnes moderat opløseligt i H20.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Phenol er en benzenring med -OH "foroven".
Sæt -Cl på 4.pladsen.

Hvilke hydrofobe hhv. hydrofile dele har dette molekyle?


Svar #2
23. september 2011 af Bambiiiiiiiiiiiiiiiiii (Slettet)

OH er hydrofil (C=O binding) og Cl=O hydrofob og phenolringen med C=H er hydrofob. hvad så nu ? (: 


Svar #3
23. september 2011 af Bambiiiiiiiiiiiiiiiiii (Slettet)

Hmm kan du hjælpe? :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2011 af cep (Slettet)

OH gruppen er bundet med en enkelt bindng, C-O-H, og der er ikke noget O bundet til klor, C-Cl. Benzen-ringen er hydrofob mens OH gruppen og klorid-gruppen er hydrofil.


Svar #5
23. september 2011 af Bambiiiiiiiiiiiiiiiiii (Slettet)

hvordan redegør man for hvorfor stoffet er moderat opløseligt? Tror ikke jeg kender ordet moderat


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Moderat betyder "i en vis grad", noget, mellem, "ikke sådan overdrevet meget".


Svar #7
23. september 2011 af Bambiiiiiiiiiiiiiiiiii (Slettet)

Okay så pga. "enderne" er vandglade og midten er vandhadende er moekylet lidt opløseligt i vand


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Nemlig.
Og så lidt om hvor mange der er af hver.
Hvis der er rigtigt mange vandglade og rigtigt få vandhadende, er molekylet vandglad; og omvendt.


Skriv et svar til: struktur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.