Matematik

Hjælp til en formel

23. september 2011 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Det her er ret forvirrende.

En formel T=2pi·√11:9,81

Ifølge denne formel burde et resultat på lommeregner ifølge bogen give 6,65

Men den giver 2,124257712

Jeg vender den og drejer den men får det samme resultat. taster jeg noget forkert på lommeregner????

Sååå irriterende

Mange tak  for hjælpen:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Formlen lyder

T = 2π·√(11/9,81) ,

men du udregner

T = 2π·(√11)/9,81


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg tror, at dit problem er parenteser:

Det er hele udtrykket 11:9,81, som står under kvadratrodstegnet ikk?
Prøv at udregne det først, eller sæt parenteser om, så får du noget i retningen af 6,65


Svar #3
23. september 2011 af Cerebrum (Slettet)

tusinndd tak for hjælpen min ven :) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2011 af peter lind

Det du udregner er 2π*kvrod(11)/9,81; men du skal udregne 2π*kvrod(11/9,81)


Svar #5
23. september 2011 af Cerebrum (Slettet)

Det forvirre en endnu mere. Hvordan skal man vide sådan noget? Kan  sige jer jeg brugte mindst 45 på det.

i skal have så mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2011 af fortem (Slettet)

Notationen angiver entydigt hvordan man skal udregne en formel. Man behøver ikke at gætte. Man kan desværre ikke skrive brøker op ordentligt her, ellers ville det være nemmere på en tydelig måde at vise dig forskellen på (√a)/b og √(a/b)


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

At skrive brøker her på en entydig måde, der ikke kan misforstås, er blot et spørgsmål om at anvende parenteser på behørig vis.


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. september 2011 af AskTheAfghan

T = 2π·√(11/9,81) = 2π·√(1,1213)


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Man kunne skrive:
                                   
2pi·√11:9,81  ≠ 2pi·√11:9,81

og håbe på, at stregerne kommer til at sidde rigtigt på alle skærme.
 


Skriv et svar til: Hjælp til en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.