Matematik
hjælp til bestemt intergral
Hej.
Opgaven er vedhæftet.
Jeg ønsker ikke et svar, men en hjælp til at løse opgave a
På forhånd tak!
Svar #1
24. september 2011 af mathon
AM = -3∫0 (f(x)-g(x))dx = -3∫0 (√(3x+9) - (x+3))dx = -3∫0 (√(3x+9)dx - -3∫0 (x+3)dx
Svar #2
24. september 2011 af anonymens (Slettet)
men skal man tolke det som om at man skal sætte den til 0? Jeg læser den som om at den "øverste" (altså den som ikke er -3) er ukendt da der bare står at x-retningen går mod 1..??
Svar #3
24. september 2011 af mathon
f(x) = g(x)
√(3(x+3)) = x+3 hvor x = -3 er en løsning
3x+9 = x2 + 6x + 9
x2 + 3x = 0
x(x+3) = 0
x = -3 v x = 0
Svar #5
24. september 2011 af mathon
AM = -3∫0 (√(3x+9)dx - -3∫0 (x+3)dx
hvor
-3∫0 (√(3x+9)dx
u = 3x+9 og (1/3)du = dx
som ved substitution giver
0∫9 (√(u)(1/3)du = (1/3)0∫9 (√(u)du = (1/3)·(2/3)·[u3/2]09 = (2/9)·(93/2-03/2) = (2/9)·27 = 6
...........
-3∫0 (x+3)dx = [(1/2)x2 + 3x]-30 = (1/2)·02 + 3·0 - ((1/2)·(-3)2 + 3·(-3)) = 0 - ((9/2) - 9) = (18/2) - (9/2) =
4,5
AM = -3∫0 (√(3x+9)dx - -3∫0 (x+3)dx = 6 - 4,5 = 1,5
Skriv et svar til: hjælp til bestemt intergral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
