Matematik

Vækstfunktion - find n?

26. september 2011 af nejvelda - Niveau: 10. klasse

Hej alle

Har brug for hjælp til at løse en opg. i emnet vækstfuntion

Jeg skriver ikke oplysninger, da jeg vil prøve selv først ;)

Formel: Kn=K•(1+x)n

Det jeg gerne til have hjælp til er, hvordan finder jeg n?

På forhånden mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2011 af mathon

 

                 (1+x)n = (Kn / K)

                  log((1+x)n) = log(Kn / K)

                  log(1+x)·n = log(Kn / K)

                  n = log(Kn / K) / log(1+x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2011 af fortem (Slettet)

Kn  = K (1+x)n

<=> Kn / K = (1+x)n

<=> log (Kn / K) = n log (1+x)

<=> (log (Kn / K) / (log (1+x)) = n


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Du isolerer blot n. Dette gøres således

Kn = K * (1+x)n

Kn/K = (1+x)n

log(Kn/K) = log((1+x)n) = n*log(1+x)

n = log(Kn/K) / log(1+x) = (log(Kn)-log(K)) / log(1+x)


Svar #4
26. september 2011 af nejvelda

hvad betyder ''log''?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september 2011 af fortem (Slettet)

Logaritme.


Svar #6
26. september 2011 af nejvelda

det ord har jeg aldrig hørt før :S


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. september 2011 af mathon

 

                 ...så må du lade dig nøje med endnu ikke at kunne regne den type opgaver...


Skriv et svar til: Vækstfunktion - find n?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.