Matematik

Integration ved sub. og regn. m. differentialer

26. september 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når vi substituerer i integralregning regner vi ofter med differentialer. Vi regner med disse differentialer ligesom almindelige brøker, fx siger vi

du/dx = 2x+3

du = (2x+3)dx

Er det matematisk set lovligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2011 af peter lind

Både og. Fra starten af er det ikke lovligt; men diverse sætninger viser at man ofte slipper godt fra det. Når man slipper godt fra det er igen fordi man har valgt en særdeles god notation, som skyldes Leibnitz. I virkeligheden kan det nærmest betegnes som smarte huskeregler


Svar #2
26. september 2011 af placebo321 (Slettet)

2#

Hvad kan betegnes som smarte huskeregler?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2011 af peter lind

Eksempel: dy/dx = y. Brugen af disse gange divisionsregler giver dy/y = dx, hvor man så bare kan integrere på begge sider af lighedstegnet. I virkeligheden skal man finde en generel formel for at løse den slags differentialligninger. Dette er gjort så man slipper godt fra det. Dete er meget nemmere at huske end at huskesådan en regel end den færdige formel. Desuden kan den også beruges i andre tilfælde så også færre regler at huske.


Svar #4
26. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Integration ved sub. og regn. m. differentialer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.