Matematik

funktioner

26. september 2011 af f-afg-s (Slettet)

For et vilkårligt c ∈ C er en kompleks funktion af en reel variabel defineret ved:

f(t)=((konjugerede(c)/|c^2|)*(e^(c*t));

Bestemmelse af værdien for
                          c = 3 + 4 i
funktionerne
g(t)=Re(f(t)) og h(t)=Im(f(t))

det handler om komplekse tal jeg har fundet ligningen det giver :

f(t):=((3-i*4)/5^2)*e^((3+I*4)*t);

hvordan finder jeg g(t)=Re(f(t)) og h(t)=Im(f(t))

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

e(3+4i)t = e3t·ei4t = e3t·(cos(4t) + i·sin(4t))


Svar #2
26. september 2011 af f-afg-s (Slettet)

så du siger at:

g(t)=Re(f(t))=3/25 og h(t)=Im(f(t))=4*t

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Du skal nu gange de to komplekse tal (3 - 4i)/25 og e3t·(cos(4t) + i·sin(4t)) med hinanden og så sortere real- og imaginærdelene ud til sidst.


Svar #4
26. september 2011 af f-afg-s (Slettet)

 e^(3*t)*cos(4t)*((3 - 4i)/25)+e^(3*t)*sin(4t)*((3 - 4i)/25)

jeg får det her kan det passe?

men hvordan skal jeg finde Re og Im for den ligning?


Svar #5
26. september 2011 af f-afg-s (Slettet)

Det min Mapel siger passer slet ikke hvad får du Re og Im delen til?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal jo samle realdelene og imaginærdelene for sig, og du har elegant smidt en faktor "i" væk i dit udtryk.

(3 - 4i)/25 · e3t·(cos(4t) + i·sin(4t)) =

   e3t·( (3/25)·cos(4t) + (4/25)·sin(4t) ) + i·e3t·( -(4/25)·cos(4t) + (3/25)·sin(4t) ) =

 (1/5)e3t·( cos(φ)cos(4t) + sin(φ)sin(4t) ) + i·(1/5)e3t·( -sin(φ)cos(4t) + cos(φ)sin(4t) ) =

(1/5)e3t·cos(4t - φ) + i·(1/5)e3t·sin(4t - φ) ,

hvor cos(φ) = 3/5  og sin(φ) = 4/5


Svar #7
26. september 2011 af f-afg-s (Slettet)

Jeg forstår det simpelhen ikke så nu er

Real værdien e^(3t)·( (3/25)·cos(4t) + (4/25)·sin(4t) ) og

Imaginærdelen e^(3t)·(- (4/25)·cos(4t) + (3/25)·sin(4t) )


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt.


Svar #9
26. september 2011 af f-afg-s (Slettet)

hvorfor har du ganget sinus og cosinus med cos(φ) og sin(φ)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

For at forsimple udtrykket, så man lettere kan se, hvad der foregår. Man finder jo så, at

g(t) = (1/5)e3t·cos(4t - φ)    og    h(t) = (1/5)e3t·sin(4t - φ)


Svar #11
26. september 2011 af f-afg-s (Slettet)

me når man skal finde Re og Im i en kompleks retangulær form skal den se sådan ud z=a+b*i men hvor er din i så henne i #9?


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

#9 er dit eget indlæg, du henviser til. I #6 får vi

(1/5)e3t·( cos(φ)cos(4t) + sin(φ)sin(4t) ) + i·(1/5)e3t·( -sin(φ)cos(4t) + cos(φ)sin(4t) ) ,

                 ( realdel )                               + i·       ( imaginærdel )

hvor man klart kan aflæse realdel og imaginærdel, og jeg skrev det så på den simplere form

(1/5)e3t·cos(4t - φ) + i·(1/5)e3t·sin(4t - φ) ,

        ( realdel )       + i·  ( imaginærdel )

hvor man stadig klart kan aflæse realdel og imaginærdel.


Svar #13
26. september 2011 af f-afg-s (Slettet)

undskyld min fejl :) men tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.