Matematik

Teleselskab - formel - hjælp

26. september 2011 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..
Jeg har endnu en opgave, som jeg sidder fast i, som jeg godt kunne bruge en forklaring til ;-)

Et teleselskab sælger mobiltelefoner med abonnement. Abonnementet koster 30 kr. pr. måned, og derudover skal man betale 0,85 kr. pr. minut for samtaler.

a) Opstil en formal, der beskriver sammenhængen mellem den samlede månedelige udgift og det antal minutter, man taler i telefonen pr. måned.

Den opgave har jeg regnet, som jeg fik til y = 0.85x + 30

Dog har jeg problemer med næste opgave, som følgende lyder sådan;

Et andet teleselskab sælger mobiltelefoner uden abonnement. Her skal man betale 0,99 kr. pr. minut for samtaler.

b) Hvor mange minutter skal man mindst tale i telefonen på en måned, hvis det første teleselskab skal være det billigeste?

Nogen som har et forslag til opgave b?

På forhånd tak ;-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2011 af HFletcher (Slettet)

Du har 2 ligninger, sæt dem lig hinanden og så finder du ud af det :-).


Svar #2
26. september 2011 af matematiklytter (Slettet)

0,85x + 30 = 0,99x

0,85x - 0.85x + 30 = 0,99x - 0,85x

30 = 0,14x

30/0,14 = 0,14x/0,14

214,29 = x

= 214,29 minutter

Er det løsningen??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2011 af HFletcher (Slettet)

Undskyld det sene svar. Hvis du har trykket rigtigt på lommeregneren, ser det fonuftigt ud :-).


Skriv et svar til: Teleselskab - formel - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.