Matematik

naturlig logaritme

27. september 2011 af aishaali (Slettet)

hvilken sammenhæng er der mellem den naturlige logaritme ln og grundtallet e ? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af mathon

 

                                                                                             ln(e) = 1

den naturlige logaritmes omvendte funktion
                                                                                             ln-1(x) = ex

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Helt enig med mathon i #1.

Til sammenligning kan man se på 10-talslogaritmen:

                              log(10) = 1

                              log-1(x) =10x


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af Euroman28

ja også er der det andet vigtige aspekt at

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2011 af mathon

@#3

ligger implicit
          i
                                                 ln-1(x) = ex

da
                                                 y = ln(x)

                                                 ln-1(y) = x

                                                 ey = x

                                                 eln(x) = x

                                                


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2011 af Euroman28

selvfølgelig mathon men min erfaring er at unge mennesker nu til dags kan godt lide at få tingene skåret ud i pap.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2011 af mathon

 

    ...din papbetragtning er vist rigtig   :-)


Svar #7
28. september 2011 af aishaali (Slettet)

tusind tak alle sammen :)

 


Skriv et svar til: naturlig logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.