Matematik

Lineær funktion, hm :)

27. september 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

Formel: (den liniære funktion) f(x) = a*x + b
tid i minutter:  30   60
Rumfang mL   760 655

hvor meget saltvand får patienten pr. minut og hvor meget saltvand er der i dropflasken til at begynde med?

- er usikker over hvilke tal jeg skal sætte ind i formlen, nogen råd? :) ville være til megen nytte


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

a=y2-y1/x2-x1

b=y1-ax1,  eller b=y2-ax2

Herefter fortolker du de to værdier


Svar #2
27. september 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

så er det bare at jeg ikke ved hvilke af tallene jeg skal proppe ind :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Du har det første punkt (30,760) og det andet punkt (60,655)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du finder at

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (655 - 760) / (60 - 30) = -105 / 30 = -3,5 , og

b = y1 - ax1 = 760 + 3,5·30 = 865 ,

hvorved du har forskriften

y = -3,5·x + 865 .

Her er y mængden af saltvand og x er tiden i minutter.


Skriv et svar til: Lineær funktion, hm :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.