Matematik

beregn det absolutte nulpunkt

28. september 2011 af jegmanglerhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave i matematik der lyder således: i en beholder er der luft, og sammenhørende værdier af luftens temperatur og tryk er mål i 2 tilfælde, resultaterne fremgår af tabellen:

temperatur i ºC   27    71

tryk i mm Hg      750  860

trykket er en lineær funkton af temperaturen. bestem en forskrift for den funktion, der angiver trykket som funktion af temperaturen. den temperatur, der svare til trykket 0, kaldes det absolutte nulpunkt. Bestem ud fra forskriften den absolutte nulpunkt.

jeg har regnet forskriften ved at beregne det via a og b, og jeg er kommet frem til at den hedder: y= 2,5x + 682,5

Spørgsmålet er nu hvordan jeg beregner det absoultte nulpunkt via forskriften?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen y = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2011 af Isomorphician

Sæt y = 0, og udregn x-værdien


Svar #3
28. september 2011 af jegmanglerhjælp (Slettet)

Det forstår jeg ikke.. 

Hvor skal jeg sætte det ind, og hvad med det der står der i forvejen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2011 af Isomorphician

y = 0 <=>

0 = 2,5x + 682,5, som løses som en almindelig ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Sæt

y = 2,5x + 682,5 = 0

og isoler x. Den variable x repræsenterer temperaturen i C, og y repræsenterer trykket i mm Hg.


Svar #6
28. september 2011 af jegmanglerhjælp (Slettet)

Tak, det giver x = -273 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Svar #8
28. september 2011 af jegmanglerhjælp (Slettet)

Mange mange tak!


Skriv et svar til: beregn det absolutte nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.