Fysik

Mekanisk energi

28. september 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg ved ikke hvordan jeg skal regne det ud. 

En bold bliver lodret sendt af sted med en fart på 110km/h

Hvor stor er tennisboldens mekanisk energi?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder den mekaniske energi som

Emek = Epot + Ekin

          = mgh + (1/2)mv2


Svar #2
28. september 2011 af Glans (Slettet)

jeg havde tænkt mig at bruge denne---->Ekin=1/2*m*v^2 men de 110 km/h skal jeg jo lave om til m/s og jeg ved ikke hvordan. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Divider de 110km/h med 3,6. På den måde finder du hastigheden i m/s.


Svar #4
28. september 2011 af Glans (Slettet)

massen --> ved jeg heller ikke. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

For at regne tennisboldens mekaniske energi kræves det, at du har massen.


Svar #6
28. september 2011 af Glans (Slettet)

Det har jeg ikke fået. Jeg har kun fået at vide  at den bliver sendt lodret afsted med en fart på 110km/h. (Jeg tror jeg siger bare at den vejer 30gram):)

jeg har også fået et andet spørgsmål som hedder. Hvor højt op kommer den?  Hvordan regner man denne ud?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Højden findes ud fra

Ekin = Epot , hvoraf

h = v2 / (2·g)


Svar #8
28. september 2011 af Glans (Slettet)

hvorfor siger du 2? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Du isolerer h i ligningen

(1/2)mv2 = mgh  ⇔  (1/2)v2 = gh  ⇔  h = v2 / (2·g)


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.