Matematik

omsætnings-, omkostnings- og overskudfunktion

29. september 2011 af dellefranz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! 

Jeg sidder med en emneopgave som 1. års HHX'er. Jeg er igang med den teoretiske del, og er kommet til punktet: 

"Forklar hvordan en omsætnings-, omkostnings- og overskudfunktion kan opstilles"

Når man skal opstille en omsætnings-, omkostnings- og overskudfunktion kan det gøres på følgende måde. Omsætning = pris * mængden. Omkostninger = variable udgifter + faste udgifter. Overskud = omkostninger - omsætning.

S(x): omsætningen.   S(x) = a*x
x: antal varer der sælges
a: salgsprisen

K(x): omkostninger.  K(x)=
x: mængden
v: variable omkostninger
f: faste omkostninger (-f)

 

Jeg har skrevet noget under omkostninger, men er ikke sikker på det er rigtigt. Er i tvivl om, hvilke punkter der skal være hvad osv. Håber virkelig på svar! 

Tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. september 2011 af birgitd

K(x)= v*x+f

Altså en lineær funktion F(x)= a*x+b

"Overskud = omkostninger - omsætning." har du skrevet det eller har du skrevet af efter bogen???

Det skal være overskud = omsætning - omkostninger.

Så kan du sætte dine to funktioner ind.


Skriv et svar til: omsætnings-, omkostnings- og overskudfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.