Matematik
Førstekoordinater/skæringspunkter + areal af M
Hej alle sammen.
Jeg sidder med min blækregning, hvor der er en opgave hvor jeg skal bestemme skæringspunkterne til førstekoordinaterne mellem to grafer:
f(x) = -4x^2+20x
og
g(x) = 8x
Ud over ovenstående, skal jeg også finde arealet af M.
Det er uden hjælpemidler, derfor kan jeg "ikke" bruge ti-nspire, ellers vidste jeg godt hvordan jeg skulle gøre.
Jeg ved bare ikke hvordan jeg gør det i hånden.
Håber nogle kan og vil hjælpe.
Svar #1
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
Skæring mellem de to grafer kræver f(x) = g(x) . Løs nu denne ligning.
Svar #2
29. september 2011 af Bimmers (Slettet)
Problemet er jeg ikke kan løse ligningen, det går galt og jeg får et mærkeligt svar. Jeg har prøvet :(
Svar #3
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ligningen er -4x2 +20x = 8x , dvs 4x2 -12x = 0 , eller 4x·(x - 3) = 0 . Løs nu ligningen ved brug af nulreglen.
Svar #5
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Eller flyttet alt over på højre side og så vendt ligningen -- eller ganget ligningen med -1 .
Svar #6
29. september 2011 af Bimmers (Slettet)
Vil du prøve at skrive, med mellem regninger, hvad du har gjort, da jeg ikke er helt med..
Men når man så har sat x uden for () så hedder den jo:
x(4x-12)=0
og jeg forstår godt at den ene skal give nul, men ved at tjekke med ti-nspire, kan jeg ikke få den sidste til at give 3, som den skal..
Svar #7
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Alle mellemregningerne står da i #3, og ligningen er faktoriseret, så det skulle være til at se
4x·(x - 3) = 0 ⇒ 4x = 0 ∨ x - 3 = 0 ⇒ x = 0 ∨ x = 3
Svar #8
29. september 2011 af Bimmers (Slettet)
Okay, nu forstår jeg det, jeg misforstod lige noget undervejs.
Hvad så med arealet, det sætter jeg vel mine værdier ind i integralet, men hvilken slags integrale er det? Jeg har ikke lært så meget om integraler i nu, så jeg ved ikke heæt hvordan man regner med det..
Svar #9
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
#8
Nu har du ikke beskrevet, hvad M er. Jeg formoder, at det er den punktmængde, der afgrænses af de to funktioners grafer, og da f(x) ≥ g(x) på intervallet [0;3], skal man så beregne
A(M) = 0∫3 (f(x) - g(x)) dx
Det hedder et integral, ikke et integrale.
Svar #10
29. september 2011 af Bimmers (Slettet)
M er arealet mellem de to grafer.
Nu skal jeg bare lige høre, når man løser det i hånden, sætter man så ikke først 3 ind på x'ernes plads og derefter 0, eller blander jeg det sammen med noget andet?
Og tak fordi du gider hjælpe mig :)
Svar #11
30. september 2011 af Bimmers (Slettet)
Jeg har løst opgaven, så jeg behøver ikke flere svar :)
Svar #12
22. april 2012 af Jules91 (Slettet)
Hej
Vi andre har stadig ikke fået løst den x(
Skal jeg bruge følgende fremgangsmåde?
∫(0 og 3) f(x) - g(x) dx = [F(x)](0 3) - [G(x)](0 3) = (F(b)-F(a))-(G(b)-G(a))
Og hvordan integrerer jeg f(x) uden brug af hjælpemidler? Og skal der, når man leder efter et bestemt integrale stadig +c?
Skriv et svar til: Førstekoordinater/skæringspunkter + areal af M
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
