Matematik

Hjælp til funktioner

02. oktober 2011 af 787 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

 

find skæringspunkterne for linierne :

 

A) x - 2y = 4              og             3x - 2y = 12 

 

b) y = 2x - 4               og            x +  y = 2

 

c) x = 0                       og           y = 0

 

d) x - y = 2                 og          2y = 2x - 4

 

e) y = x- 3                 og        y - x = -4 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kan altid finde x i den ene ligning og sætte den ind i den anden ligning:

A)x = 4+2y  så i højre bliver det:  3*(4+2y)-2*y = 12  <=>  12+6y-2y = 12  <=>  4y = 0 og y = 0.

Det nye y sætter du ind i en af dem, hvis du ikke allerede kan se hvor det gører hen:

x-2y = 4  <=>  x-0=4 

Så skæringspunktet for A) er :  (x,y) = (4,0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Hvad er det du vil spørge om?

Du forventer vel ikke at vi skal lave dine hjemmeopgaver for dig, vel?

Jeg vil foreslå dig at tegne linierne i hver fald i d og e, så du kan se skæringspunkterne.


Skriv et svar til: Hjælp til funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.