Matematik

Hvordan skal jeg gå frem?

03. oktober 2011 af Duckly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er ved at lave en opgave i matematik, vedr. Triginomatri.

 

Og jeg har ikke særlig nemt ved matematik og slet ikke triginomatri.

 

Jeg er nået til den her opgave, som lyder således:

 

Beregn siden a i trekant ABE, når vinkel a er 41 grader, vinkel B er 83 grader og b = 9,5.

 

Hvordan skal jeg gøre?

Jeg tror det er sinusrelationerne jeg skal bruge, men de eneste noter jeg har til sinusrelationerne forstår jeg stadig intet af..

Er der en der kan give mig en forklaring på, hvordan jeg kommer frem til siden lille a? :-))


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Julleb (Slettet)

a/sinA = b/sinB

sådan hedder formlen du skal bruge, og da du kun har en ubekendt kan du regne den ud ved at sætte de tal du kender ind i formlen. Når du har noget med vinkler at gøre er det sinus til store f.eks. A du skal bruge, og når det er sider er det det lille bogstav du skal fokusere på. 

Så putter man de tal man har ind i formlen, så det kommer til at hedde

a/sin41=9,5/sin83,

og da det er lille a du gerne vil finde skal du isolere den, ved at gange med sin41 på begge sider, så det kommer til at hedde

a=9,5/sin83*sin41,

og så har du svaret :-) 

er rimlig sikker på det er sådan det er.... 

håber du forstår det. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2011 af AskTheAfghan

VA = 41º               VB = 83º                 VE = 180º - (VA + VB) = 53º

a = ?                      b = 9.5                   e = ?

Sinusrelationerne;

sin(VA)/a = sin(VB)/b = sin(VE)/e        eller   a/sin(VA) = b/sin(VB) = e/sin(VE)

For at finde længden af a, skal du bruge denne her:

a/sin(VA) = b/sin(VB)    ⇔     a = (sin(VA)·b)/sin(VB)

Hvorfor? Fordi du skal bruge de formler, når der er (3) bekendte for at udregne een ubekendte.


Svar #3
03. oktober 2011 af Duckly (Slettet)

Det hjalp meget på forståelsen, mange tak :-)


Skriv et svar til: Hvordan skal jeg gå frem?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.