Matematik

anvendelse af lineære funktioner

05. oktober 2011 af mark209 (Slettet) - Niveau: C-niveau

De kan producere 60.000 om året de for 100 kr. pr. stk. omkostningerne for de første 30.000 stk  er 110. kr pr stk. og de resterende op til 60.000 er 70 kr.

F(x) = omkostninger i kr.

G(x) = omsæninger i kr

Nu skal jeg bestemme en forskriften for F(x) og G(x) hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Det er lidt svært at tyde opgaven. Måske skal du selv prøve at læse den igen.

F(X) bliver, så vidt jeg forstår, en "tuborgfunktion", altså hvor der er to lineære funktioner, alt efter om x>30.000 eller x<=30.000.

Din variabel x må være antallet af varer (stk).
Så vidt jeg kan se, er der ingen begyndelsesomkostning, så b=0.
Kan du selv se, hvad a er i de to tilfælde af F(x)?


Skriv et svar til: anvendelse af lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.