Matematik

hjælp sidder fast

06. oktober 2011 af Amay (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvor mange procent er 12 større end 16-12 det skal blive 200% .

jeg har prøvet:(i flere timer nu)

12-16-12=12-4=8 

8/16=0,5*100=50   ( det jo helt forkert)

jeg kan godt finde ud af dette:hvor mange procent er: 16-12 mindre end 16

16-12=4-16=12

12-16=0,75*100=75%

hvordan regner jeg det øverste?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af Isomorphician

((12/(16-12)) - 1)* 100 % = ....


Svar #2
06. oktober 2011 af Amay (Slettet)

#1 kunne jeg få en forklaring..

det der forstår jeg ikke så meget af. jeg skal have det skåret ud i pap. :) sorry

jeg skal også kunne regne de andre stykker.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2011 af Isomorphician

De 12 set i forhold til 4, fratrukket 1 for at isolere væksten, og til sidst ganget med 100 % for at få svaret i %.


Svar #4
06. oktober 2011 af Amay (Slettet)

#3

okay.. men ja undskyld. men hvor trækker jeg så den 1 fra de 12 eller 4.  fatter jeg sku ikke meget af. må du undskylde. ;)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

12 større end 16-12

12 større end 4

12 er 8 større end 4

i %        8*100/4 % = 200%

hvor mange procent er: 16-12 mindre end 16

4 er 12 mindre end 16

i %             12*100/16 % =  75%


Svar #6
06. oktober 2011 af Amay (Slettet)

arh okay... har fanget den..

må jeg så lige spørger skal jeg altid minus 1? hvornår ved jeg at jeg skal det?

og tusind tak for din hjælp..

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Når man taler om hvor mange procent et tal er større, end et andet tal, så er det man trækker 1 fra i udregning.

 


0                      4                       8                              12  

|-------------------|---------------------|------------------------|

                       |---------------------|-------------------------|

                      0                      100%                   200%

 


Svar #8
06. oktober 2011 af Amay (Slettet)

#5 det var en måde at sætte det op på som jeg forstår og kan se hvad der sker med tallene. det var en god hjælp.

jeg forstår nemlig stadigvæk ikke helt hvor det minus 1 kommer fra. for jeg troede når det skulle være støøre skulle man plus 1 og når det er mindre skal man minus 1.

men jeg er heller ikke så skrab til matematik. 

jeg siger tak mette.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Det 1 tal skal du vist ikke tage så højtideligt, det er blevet regnet på en bagvendt måde


Skriv et svar til: hjælp sidder fast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.