Matematik

Afstand millem to linjer

06. oktober 2011 af eilif (Slettet)

Opgaven er:

Du skal bestemme afstanden mellem de to linjer:

 

4x+12y-60=0 og 3x+9y+18=0

 

nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skriv liniernes ligninger på normeret form ax + by + d1 = 0 og ax + by + d2 = 0 , hvor √(a2 + b2) = 1 . Afstanden mellem de to parallelle linier er da

d = |d1 - d2|


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2011 af mathon

parallelle linijer har overalt samme afstand

find et punkt på den ene og beregn dets afstand fra den anden

denne er linjernes afstand


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2011 af yo_wassap_guys (Slettet)

brug Pythagoras ;)
 


Svar #4
06. oktober 2011 af eilif (Slettet)

ad+be+c/kva a2+b2 ? kan jeg bruge den?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2011 af mathon

      for x = 0
er
      4
·0+12y - 60=0

               y - 5 = 0

               y = 5

(0,5) ligger på linjen
                                     L:  4x+12y - 60=0

dets afstand fra
                                    m:  3x+9y+18=0
er
                                    dist(m,(0,5)) = |
3·0+9·5+18| / √(32+92)  = 63 / (3√(10)) = 21/√(10) ≈ 6,64
 

afstanden mellem L og m er 21/√(10) ≈ 6,64


Skriv et svar til: Afstand millem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.