Matematik

Eksponentiel funktion

09. oktober 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Tabellen viser sammenhørende værdier af to størrelser x og y:

 

x    0       56        112         224        448         896

y   1,91   1,36      0,94      0,47        0,17      0,01

 

Det oplyses at sammenhængen mellem x og y med god tilnærmelse kan beskrives ved:

y=g(x) hvor g(x)=b*a^x

 

Opgave a. Benyt tabellens data til at bestemme a og b. Jeg ved at f(0) =b men kan ikke finde a. Lommergeneren vil gerne udføre regression på tabellen og fremkommer med en a værdi = 0,99 men når jeg tjekker efter med tabellens tal er det helt hen i vejret????

Faktisk er det sådan at hvis jeg anvender a=0,99 og derefter beregner b, så har b ikke samme værdi for nogen xér????

VH


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2011 af Isomorphician

a = 0,9942

Regn efter en gang til. Konstanterne ser ud til at være i orden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2011 af Walras

Det er som rigtigt nok

g(x)=1.88*0.99x

Det er nu ikke helt hen i vejret. For x=0 er g(0)=1.88, der vel næsten er det samme som 1.91? Regressionen er nu ganske glimrende.


Svar #3
09. oktober 2011 af bonzoadam (Slettet)

Tak for hjælpen, rådet med at regne efter en ekstra gang var ret godt:-), specielt når man har tastet forkert på lommeregneren aaargh.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.