Matematik

Kvadratmeter og areal

09. oktober 2011 af Fjernbetjeningsost (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa jeg sidder og knokler med en mateatik aflevering, hvor jeg så nu er gået i stå.

jeg er kommet til denne opgave som lyder:

- på danmarks kortet er indtegnet et kvadratnet. Siden i et kvadrat svarer til 20 km.

Angiv det areal, et kvadrat på kortet svarer til.

 

JEg har så målt hvad længden/højden og bredden er, hvis det er til nogen hjælp.. :).

Længde/højden:10,6 cm

Bredde:8,9 cm

 

Håber i kanhjælpe mig.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Du behøver ikke at måle på kortet, når det er et kvadrat og fået oplyst at siden er  20 km. Så ved du at for at finde arealet, skal man gange sidetallet med sig selv to gange.


Svar #2
09. oktober 2011 af Fjernbetjeningsost (Slettet)

nåår, jamen tænkte selv at det var sådan det skulle gøres, men syntes det virkede som om det ville være for nemt.. :)

tak :)


Svar #3
09. oktober 2011 af Fjernbetjeningsost (Slettet)

Kan det være rigtigt at det er 10,6 * 8,9 = 94,3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Genlæs #1. Siden i kvadratet er s = 20km . Arealet af kvadratet er så A = s2 .


Skriv et svar til: Kvadratmeter og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.