Kemi

pH i 2. ækvivalenspunkt?

10. oktober 2011 af birthe_non (Slettet)

• Beregn pH i 2. ækvivalenspunkt. Sammenlign med eksperimentelle data.
           ClH3 N+-CH2-COO-(aq)      +     H2O       ↔      ClH2N+-CH2-COO-    + H3O+
Ved 2. Ækvivalenspunkt aflæser jeg pH= 11.61 og der er tilsat et volumen NaOH på 19.8 mL


N(NaOH)= c(NaOH)*V(NaOH)= 0.981mol/L*(19.8*10-3)L= 0.0194238 mol
Da NaOH har reageret 1:1 med glycinhydrochlorid er n(NaOH)= n(H2N+ -CH2-COO-)
N(H2N+ -CH2-COO-)= 0.0194238 mol
 

Vi beregner koncentrationen af glycinhydrochlorid ved 2. ækvivalenspunkt:
C(H2N+ -CH2-COO-)= (n(H2N+ -CH2-COO-))/Vtotal= (0.0194238 mol)/((19.8+10)*10^(-3) L)=0.6518 mol/L
 

Jeg ved ik hvordan jeg skal regne pH ?

pH= -log(0.6518)= .185


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. oktober 2011 af mathon

 

                     ClH3 N+-CH2-COO- (aq)      +     OH- (aq)       ↔      ClH2N-CH2-COO- (aq)    +    H2O (l)

 

                     n(ClH2N-CH2-COO- ) / n(ClH3N+-CH2-COO-  = 10pH-pKs = 1011,61-pKs


Svar #2
10. oktober 2011 af birthe_non (Slettet)

tak, men hvordan beregner jeg pH i ækvivalenspunktet ud fra det ?


Svar #3
10. oktober 2011 af birthe_non (Slettet)

Må indrømme jeg ik er kommet spor videre ??


Svar #4
10. oktober 2011 af birthe_non (Slettet)

Kan jeg ik få noget mere hjælp eller se hele udregningen frem til pH


Skriv et svar til: pH i 2. ækvivalenspunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.