Matematik

Find afstanden i en cirkel

12. oktober 2011 af ...Mig (Slettet)

Hej..

Jeg har en opgaveformulering der lyder:

"Opskriv en ligning for cirklen med centrum i C1 og punkterne A og B i periferien..

I opgaven fremgår det foruden, at:

c1 (2,39 ; 8,90)

A (0 ; 10)

B ( 5 ; 9,25)

 

Håber meget, at I vil hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2011 af JeppeEms (Slettet)

Ud fra C1 og et af punkterne A og B kan du bestemme cirklens radius, r. Dette gøres med formlem for afstanden mellem to punkter. Derefter sætter du r og C1's koordinater (a,b) ind i følgende formel: 

 

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

 

Håber at svaret er brugbart.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2011 af Candmath (Slettet)

Du skal her se nærmere på C1. Du skal ikke se på punkterne A og B, hvis du vil bestemme cirklens radius. Du behøver ikke takke mig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

(x-x0)2+(y-y0)=r2

Indsæt de oplyste værdier og find r2

C1=(x0,y0)

A=(x.y)

r2=6.92

(x-2,39)2+(y-8,90)2=6.92


Svar #4
12. oktober 2011 af ...Mig (Slettet)

Jo tak..

Men problemet er, at både A og B skal ligge på cirklen..

Den måde det bliver løst på her opfylder kun, at A ligger på cirklen...

 

Hvordan får jeg den til at opfylde begge dele ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis punkterne A og B begge skal ligge på cirklen med centrum i C1, skal afstandene |AC1| og |BC1| begge være lig med cirklens radius, og det kan ikke opfyldes matematisk, da

|AC1| = 2,630988 = r1 , mens

|BC1| = 2,633363 = r2

Matematisk set har opgaven derfor ingen løsning.

Cirklen med centrum i C1 og med radius r1 indeholder punktet A, mens cirklen med centrum i C1 og med radius r2 indeholder punktet B; men der findes ingen cirkel med centrum i C1, der indeholder både A og B.


Svar #6
12. oktober 2011 af ...Mig (Slettet)

Nej ... Så er vi enige..

Det er min søster der har fået stillet opgavet.. Og hun siger den er fra HTX matematik A, maj 2011... Så den bør jo kunne løses... Men kan desværre heller ikke se, hvordan..

Men unanset hvad.. Så mange tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er tale om Opg 6. i dette sæt

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/Proever%20og%20eksamen/110526%20102753%20%20htx111MATA25052011B60F.ashx

Så er punkterne ikke givet med matematisk præcision. I spm. a) skal man beregne afstanden r1 = |AC1| , og det må være tilstrækkeligt at angive r1 til 2 dec, da punkternes koordinater er givet med denne præcision.

I spm b) opstiller man så ligningen for cirklen med centrum i C1 og med radius r1 .


Svar #8
13. oktober 2011 af ...Mig (Slettet)

Okay... Det gør jeg så... 

Tak for hjælpen :)

 


Skriv et svar til: Find afstanden i en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.