Matematik

Andengradspolynom i faktor?

12. oktober 2011 af DaDam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder her med en matematik opgave, som lyder således:

Opløs følgende andengradspolynomier i faktorer

f(x) = x- x - 30

Nogen der lige vil hjælpe mig med denne, så jeg ved hvordan de andre skal løses :-)

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af mathon

 

     find rødderne i
                                       x- x - 30 = 0

     faktorisering
                                       f(x) = x- x - 30 = (x-rod1)(x-rod2)

            


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

find løsningen for ligningen

x2-x-30=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem rødderne i polynomiet, eller løsningerne til 2.-gradsligningen f(x) = 0 . Polynomiet, der er normeret, kan så faktoriseres som

f(x) = (x - r1)(x - r2)

hvor r1 og r2 er de to rødder i polynomiet.


Svar #4
12. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

Vil det sige at jeg skal løse andengradsligning nu?

altså nu hvor den står som x2-x-30=0 , hvor jeg finder d og alt det andet? 

jeg forstår ikke det der med (x-rod1) (x-rod2) ?? 


Svar #5
12. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

vil det sige at denne andengradspolynom kan løses på 2 måder? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2011 af mathon

 "vil det sige at denne andengradspolynom kan løses på 2 måder?"     Nej

 

             1x2+ (-1)x + (-30) = 0

  a = 1
  b = (-1)
  c =
(-30)
 


Svar #7
12. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

Nej til hvilke af det? :D


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, man skal bestemme rødderne i 2.-gradsligningen x2 -x -30 = 0 . Når disse rødder er bestemt, kan man så opskrive faktoriseringen af polynomiet.


Svar #9
12. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

Okay, det var meget bedre - men jeg slet ikke med på hvordan man opskriver en "faktorisering" af en polynom :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2011 af mathon

 

            ...det blev du oplyst om både i #1 og #3. Hvad med at læse, hvad vi skriver!


Svar #11
12. oktober 2011 af DaDam (Slettet)

Også skrev jeg "jeg forstår ikke det der (x-r1) (x-r2) helt?!! "


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvis et normeret 2.-gradspolynomium f(x) har rødderne 3 og -43 , kan det faktoriseres således

f(x) = (x - 3)·(x + 43)


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. oktober 2011 af mathon

"jeg forstår ikke det der (x-r1) (x-r2) helt?!! "

se


Skriv et svar til: Andengradspolynom i faktor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.