Kemi

Beregn konc.

13. oktober 2011 af NillePed (Slettet)

Hej alle.

Jeg er gået i stå ved en opg.

 

En 20.00 ml Ba(OH)2 opløsning skal titreres med 18.64 ml af 0.1072M HCl for at nå ækvivalenspunktet. Beregn koncentrationen af Ba(OH)2 i mol/L.

 

Lidt hjælp ville være dejligt. Og dette er ikke ensbetydende med et færdigt resultat. 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2011 af exutu (Slettet)

De er begge to en stærk syre/base så du må gå ud fra at de afgiver/optager alle protonerne, hvilket betyder at du kan bruge:

C1*V1=C2*V2, du har 2 volumer og en koncentration så det er bare at sætte ind.


Svar #2
13. oktober 2011 af NillePed (Slettet)

Jeg forstår det bare ikke :( 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2011 af probe (Slettet)

Du har 2 volumer (20 mL og 18,64 mL lad os kalde dem VBaOH og VHCl) og 1 koncentration (lad os kalde den C(HCl)).

Så sætter du dem ind:

20mL*CBaOH= 18,64 mL * 0,1072M


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2011 af mathon

 

                                                      Ba(OH)2   +  2 HCl   --->   BaCl2   +  2 H2O
ækvivalente stofmængder i mol:                   1                   2
                                                         0,5                 1

 

                                          n(HCl) = (0,01864 L) · (0,1072 mol L-1) = 0,001998 mol

                                          n(Ba(OH)2) = 0,5·(0,001998 mol) = 0,001 mol

                                          c(Ba(OH)2) = n(Ba(OH)2) / (0,020 L) = (0,001 mol) / (0,020 L) = 0,05 M                        

                                                          


Skriv et svar til: Beregn konc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.