Matematik

Anden- og tredjegradsligning

13. oktober 2011 af QSibs (Slettet)

Det er åbenbart alt for lang tid siden jeg har løst anden- og tredjegradsligninger, så mangler lidt hjælp og en forklaring på hvordan man gør.

Ligningerne er som følger:

y2+4y=9

3x3-9x=4


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

y2+4y=9

y2+4y-9=0

brug løsningsformelen

ax2+bx+c=0

x=[-b ± √(b2-4ac) ]/2a


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2011 af SuneChr

3x3 - 9x  =  4   ⇔  3x3 - 9x - 4  = 0

Evt. rationale rødder skal søges blandt   ± p/q  hvor p skal gå op i 4  og  q gå op i 3

Det er så ikke tilfældet.

Der er imidlertid tre rødder henholdsvis beliggende i intervallerne

- 1,5 < x1 < - 1,4

- 0,5 < x2 < - 0,4

   1,9 < x3 < 2,0


Skriv et svar til: Anden- og tredjegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.