Matematik

en funktion med et maksimum

13. oktober 2011 af hansemad (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x) = lnx - 3x, x > 0.

Gør rede for at funktionen f har et maksimum, og bestem dette maksimum.

Nogen siger jeg skal bruge Geogebra, men kan ikke lige finde ud af det. Er der en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Differentiér funktionen, og bestem ved fortegnsvariation for f '(x), om f(x) har et maksimum.


Svar #2
13. oktober 2011 af hansemad (Slettet)

f'(x) = (1/x)-3

Hvordan kommer jeg videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Løs nu ligningen f'(x) = 0, for at se om grafen for funktionen har en vandret vendetangent.


Svar #4
13. oktober 2011 af hansemad (Slettet)

Det bliver nemlig 1/3, men hvad afgør om funktionen har en vandret vendetangent?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Det afgøres af løsningerne til f'(x) = 0. Du har altså nu fundet frem til at f(x) har een vandret vendetangent.

Bestem nu fortegnsvariationen for f'(x) .


Svar #6
13. oktober 2011 af hansemad (Slettet)

som gøres ved at....?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Du indsætter værdier af x på hver side af ekstremumspunktet i f'(x), og undersøger ud fra fortegnet om ekstremum er enten maksimum eller minimum.


Skriv et svar til: en funktion med et maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.