Fysik

lambert beers lov

17. oktober 2011 af multi376 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Der er en opgave der driller lidt:

En opløsning, i en standard celle med  = 1 cm, absorberer 13.71 % af det
indkommende lys ved λmax= 237 nm. Den molære ekstinkstionskoefficient
ε = 10471. Bestem koncentrationen i g/ml. Beregn frekvensen, bølgetal og
energie for lys ved λmax= 237 nm.

massen af stoffet 128

Jeg tror man skal bruge lambert beears lov, men jeg ved ikke helt hvordan

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2011 af mathon

                ln(I/Io) = -ε·L·c

                ln(0,8629) = -(10471 mol-1 L m-1) · (10-2 m) · c

                c = n/V = 0,001408 M

                m/V = c·M = (0,001408 mol L-1) · (128 g mol-1) = 0,180254 g L-1 = 1,803·10-4 g mL-1

                f = c/λ = (2,99792·108 m s-1) / (237·10-9 m) = 1,26495·1015 Hz

                E = h·f = (6,62608 J s) · (1,26495·1015 s-1) = 8,38163·10-19 J = 5,2314 eV

                bølgetal
                                  k = 2π/λ = 2π / (237·10-9 m) = 2,65113·107 m-1
 


Svar #2
19. oktober 2011 af multi376 (Slettet)

mange tak mathon, men der er en ting jeg ikke forstår

 hvordan får du I/Io = 0,8629


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2011 af mathon

 

            ...når 13.71% af det indkommende lys absorberes, resterer (100-13.71)% = 86,29% = 0,8629


Skriv et svar til: lambert beers lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.