Matematik

Problem formulering??

22. oktober 2011 af Monica1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej håber i kan hjælpe mig med denne her opg :) -------- 1) En vandtank har målene: 130cm * 45cm * 50 Cm. Beregn tankens rumfang i liter? 2) hvor højt står vandet i tanken, hvis der hældes 150 liter i? Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

1 liter er lig 1dm^3

Derfor er det nemmest først at regne dime cm om til dm og gange dem sammen, kan du se hvorfor?

Højden af vandet kan fås ved at bruge at rumfanget i liter kan skrives som Længde*Bredde*højde = Rumfang

Så derfor er højde = Rumfang/(Længde*Bredde)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Hvis tanken har form som en kasse, benytter man formlen for rumfanget af en kasse. Omregn målene til dm.

2) Beregn højden i en kasse med samme grundflade som tanken, hvis rumfang er 150 L .


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2011 af BabseBritta (Slettet)

1) Udregn 130*45*50 = 292.500 cm3 er rumfanget. Hvis vi vil have det i liter, ved vi, at 1 dm3 svarer til 1 liter. (1 dm3 er jo også - 10*10*10 - 1000 cm3). Derfor 292.500/1000 = 292,5 Liter

2) Bunden af tanken må formodes at have de to korteste mål (45 og 50 cm) = 2.250 cm2

150 Liter omskrevet til cm3 er (1000*150) = 150.000 cm3.

Dvs vi kender længden og bredden i vores tankkasse, men ikke højden. 45*50*X = 150.000 cm3

X isoleres: 2.250*X = 150.000 --> X = 150.000/2250 = 66 2/3 cm i højden


Svar #4
22. oktober 2011 af Monica1234 (Slettet)

Tak for hjælpen dig nr 3, men jeg fatter altså ikke din hjælp i opg 2... Tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Tanken er da nok lidt ustabil, hvis den skal stå på højkant. Jeg ville formode, at det er den sidste dimension, 50 cm, der er tankens højde. Men det fremgår sikkert af den fuldstændige opgaveformulering.

Under alle omstændigheder bliver vandstandens højde så 150/292,5 = 20/39 af den dimension, der nu udnævnes til at være tankens højde.


Skriv et svar til: Problem formulering??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.