Matematik

tjek lige mit resultat af andengradsligningen

22. oktober 2011 af siid002 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

Jeg har fået andengradsligningen: 0 = c2 – 13,106c + 39

Nu finder jeg løsningerne til, c.

d = 13.106^2-4*1*39 = 15,76

x1 = -13.106-√15,76/2 = -8,54

x2 = -13.106+√15,76/2 = -4,56

c = -8,54 eller -4,56

 

I den facitliste jeg har står der er c skal give: 8,54 eller 4,56 og da det er sidelængder kan mit resultat jo heller ikke være rigtigt

Nogle der kan se hvad jeg gør galt ? Mit resultat er jo rigtigt nok, men det skal være positivt i stedet for negativt..

Nogle ideer ? :) 

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Rodformlen for 2.-gradsligningen siger jo

x = (-b±√d)/(2a)

og da b = -13,106, er -b = 13,106 , så der er en fortegnsfejl i din løsning, og dit resultat er ikke korrekt.


Svar #2
22. oktober 2011 af siid002 (Slettet)

Ahh... Dum fejl fra min side! Tak!


Skriv et svar til: tjek lige mit resultat af andengradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.