Matematik

2. grads polynomium

24. oktober 2011 af KLWG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om et 2. grads polynomium vides at det har rødderne -2 og 3 samt at punktet (2,5) ligger på dets graf.

 

Hvad skal jeg gøre? Der står ikke mere/andre oplysninger i opgaven. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Der må stå en egentlig opgaveformulering.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Hvad skal du finde frem til? Formuler problemstillingen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af PeterValberg

Et andengradspolynomium kan, når rødderne er kendte) skrives som:

f(x) = a(x-r1)(x - r2)   hvor r1 og r2 er rødderne, dette betyder i dette tilfælde:

f(x) = a(x+2)(x-3)    herefter indsættes det kendte punkt og a bestemmes:

5 = a(2+2)(2-3)
5 = -4a
a = -5/4  (-1,25)

f(x) = -1,25(x+2)(x-3)   gang det hele ud og du har din forskrift :-)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2011 af AskTheAfghan

f(x) = a(x - r1)(x - r2) = a(x - (-3))(x - 2)                ........                     = -1.25(x - (-3))(x - 2)

                                = a(2 - (-3))(2 - 2) = 5   ⇔  a = - 1.25

   


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

 

         f(x) = -5/4(x - (-3))(x - 2)

               = (-5/4x - 15/4)(x - 2)

               = -5/4x2 + 5/2 - 15/4x + 15/2

               = -5/4x2 + 5/2 - 15/4x + 15/2

               = -5/4x2 - 15/4x + 10

 


Svar #6
24. oktober 2011 af KLWG (Slettet)

tusind tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: 2. grads polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.