Matematik

sin og cos hjæælp:)

25. oktober 2011 af crullee (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej allesammen har et spørgsmål der lyder således

 

et skib sejler langs en kyst. Fra punktet A sigter man ud mod skibet og måler vinklen mellem sigtelinien og kystlinien til 37 grader. Afstanden [AC] er 1,2 km

Hvor langt er skibet fra punktet C på kysten


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af peter lind

Tegn op. Du får en retvinklet trekant, hvor du også kender en vinkel og en side. Brug formlerne for en retvinklet trekant på den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis skibet er i punkt B, er trekant ACB en retvinklet trekant, hvot vinkel C er ret. Man kender kateten |AC| og vinklen A . Benyt formlen for tangens i den retvinklede trekant til at beregne længden den anden katete BC .


Svar #3
25. oktober 2011 af crullee (Slettet)

jeg er ikke helt med så jeg skal bruge formlen tanA=a/b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2011 af Hijsa

Andersen11 forklarer lige præcis det du skal gøre.

tan(v) = modstående katete/hosliggende.


Svar #5
25. oktober 2011 af crullee (Slettet)

altså 1200m*tan37 grader= 904,26 er det ikke for meget:S


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvorfor skulle det være for meget? Hvis vinklen A var 45º , ville trekanten være ligebenet, og der ville gælde |AC| = |BC|. I den aktuelle trekant er vinkel A = 37º , dvs lidt mindre end 45º, og vi finder så afstanden til lidt mindre end de 1200m.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2011 af Hijsa

Dit facit er jo i km. Så nej, det er ikke for meget :)


Svar #8
25. oktober 2011 af crullee (Slettet)

når ja okey troede måske jeg havde regnet forket:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Svaret i #5 er i m, ikke km .


Svar #10
25. oktober 2011 af crullee (Slettet)

ja 1200m ik?


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skrev selv svaret 904,26 i #5. Enheden for dette svar er m .


Skriv et svar til: sin og cos hjæælp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.