Fysik

konstantantrådens resistans R

25. oktober 2011 af Salihu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg vil gerne vide, om jeg har regnet flg. opgave rigtigt:

En kogeplade indeholder en konstantantråd med tværsnitsareal 

a = 0,25 mm2

og længde

l = 20 m.

Beregn konstantantrådens resistans R. Resistiviteten for konstantan er ρkonstantan= 0,49*10-6Ω*m.

Jeg tænkte at man bare skulle få enheden Ω til at stå alene:

R = (ρkonstantan*l)/a = <=> Ω = Ω*m*m/m= Ω

med tal

R = (0,49*10-6Ω*m*20 m)/(0,25*10-6m2) = 39,2 Ω

Kan det passe?

 

 

 

 


Skriv et svar til: konstantantrådens resistans R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.