Fysik

Forklar hvad der forstås ved effeckt og specifik varmekapacitet

26. oktober 2011 af Karo122 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der gider at forklare hvad der forstås ved effeckt og specifik varmekapacitet. Sætter pris på alt slags information!


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Varmekapaciteten C for et bestemt stof er givet ved

C = m·c , 

hvor m er massen og c er den specifikke varmekapacitet, som kan findes i en databog.

Effekten er defineret som ændringen i energi pr tid, altså

P = ΔE / Δt


Svar #2
26. oktober 2011 af Karo122 (Slettet)

Gider du ikke at uddybe formlerne: P = ΔE / Δt og C = m·c.

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Hvad skal jeg mere nøjagtigt uddybe? Du benytter formlerne i forbindelse med energiberegning.


Svar #4
26. oktober 2011 af Karo122 (Slettet)

Altså hvad er det lille c? hvad står det for*

Gider du ikke at skrive hvad alle fortegnene står for?


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Det står skrevet i #1.

c er den specifikke varmekapacitet, som kan findes i en databog.


Svar #6
26. oktober 2011 af Karo122 (Slettet)

hvad mener du med en databog?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Der findes databøger i fysik og kemi, hvor talværdier, naturkonstanter og andet kan findes.


Skriv et svar til: Forklar hvad der forstås ved effeckt og specifik varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.